Några lärar- och elevröster om DansCompagniet

fuchsMalin och Jenny Fuchs

–”Vi heter Malin och Jenny och det här är vår andra termin här på DansCompagniet så vi räknas fortfarande som nykomlingar. Men det spelar absolut ingen roll, för redan från första gången vi klev in här kände vi oss hemma. DansCompagniet är lite som ett andra vardagsrum med skillnaden att det finns plats att göra piruetter utan att slå ner TVn. Varmt, välkomnande och hemtrevligt.”

Malin och Jenny har undervisat här sedan hösten -16.


nikolaij2Nikolaj

–”Jag började dansa på DansCompagniet 2014 och efter att ha gått på sommarlägret 2016 så dansar jag nu 2 gånger i veckan. Jag går här för att jag älskar dans. Jag vill jobba med dans redan nu, att t ex  vara med på föreställningar. Jag tycker om alla här på skolan, särskilt min lärare Juan.”


juanJuan Fuenzalida

–”DansCompagniet, en plats med mycket glädje och energi. Bemötandet man får av sina kollegor är fantastiskt. Kontakt på en personlig nivå med cheferna som gör att man känner sig avslappnad. Att bara stiga in genom dörrarna ger en känsla av att man är välkommen. Helt enkelt bästa platsen att jobba på.”

Juan har undervisat här sedan våren 2013.


farmorBirgitta med barnbarnet Ester 3,5 år

–”Jag kom till DansCompagniet med mitt första barnbarn redan 2006 och allt sedan dess har ytterligare 5 av mina 7 barnbarn dansat här. Det är alltid lika trevligt och välkomnande att komma hit. Här får barnen lära sig att lyssna och röra sig till musik under lekfull och pedagogisk ledning.”


isabelle1Isabel

–”Jag började på DansCompagniet när jag var 2 år och har fortsatt dansa här sen dess. Jag har terminskort och går på Jazz & Show, Stepp, Klassisk Balett och Let´s Entertain. Jag känner mig trygg med lärarna och känner att jag utvecklas hela tiden.”


b-girlsLeah, Amanda, Golda, Alexandra
Isabelle, Hanna

–”Vi älskar att lära oss dansa på DansCompagniet. Man får vara sig själv och välja mellan olika dansstilar för alla och i alla åldrar. Lektionerna här är roliga och lärorika med bra undervisning. Vi gillar att vara här,
det är en trevlig miljö med härliga personer.”
B-Class Girls Only


amandaAmanda Spångberg

–”När jag skulle börja jobba här hösten 2012 var jag ganska nervös och tänkte – Hur kommer det här att gå? – Snabbt märkte jag att det är en trygg plats där det finns möjligheter till utveckling och oändligt med glädje. På DansCompagniet är kreativiteten gränslös och det finns alltid någon som bryr sig!”

Amanda har undervisat här sedan hösten 2012.


ankiAnki

–”Det finns ett etiopiskt ordspråk som lyder – En kvinna som dansar blir aldrig gammal. Jag är säker på att det stämmer för alla människor. Jag älskar att dansa  så det är min träningsform som jag gärna kombinerar med pilates. Det är så välkomnande och prestigelöst att komma till DansCompagniet. Ibland är jag jättetrött efter en lång arbetsdag men när jag kommer hit glömmer jag snabbt bort det. Efter en lektion är jag åter full av energi. Kursutbudet är som ett smörgåsbord med massor av roliga kurser att välja mellan. Lärarna är välmeriterade eldsjälar och som elev, barn eller vuxen, utvecklas man hela tiden. Jag dansade på DansCompagniet i olika omgångar mellan 1998 och 2005, sedan 2007 har jag dansat utan uppehåll. Jag har mest tränat Flamenco (alltid med fantastiska lärare) men också bl a  DiscoFever för Olle (vilket lyckopiller), Jazz 30+ för Christina (jättekul man känner sig som en stjärna) och Balett för Elvira och Niklas (väldigt olika, jag gillar båda).”


Alice, Emilia, Ellen, Ella, Julia
Emma, Stella, Ida, Edith, Alice
Viktoria, My, Andrea, Ima, Emma

j-class-juan–”Vi i J-Classen älskar att dansa på DansCompagniet för att det är en välkomnande och härlig stämning här. Vi kan uttrycka våra egna stilar men ändå få den grundteknik vi behöver. Våra lärare motiverar oss och får oss att vilja utvecklas och lära oss nya saker inom dansen. Vi börjar med hård teknik och avslutar passet med rolig men utmanande repertoar i olika stilar.”
J-Classen


birgittaBirgitta Möller-Nilsson

–”Det bästa med att jobba på DansCompagniet är den trevliga atmosfären. Jag känner mig alltid välkommen och omhändertagen. Det finns alltid någon att prata med, vilket inte är självklart i mitt yrke eftersom man ofta saknar arbetskamrater. Jag känner också att jag har 100% stöd från mina chefer som alltid står på min sida.”

Birgitta har undervisat här sedan starten.


elin2Elin

–”Jag har dansat på DansCompagniet sen jag var 2 år. Lärarna här är väldigt bra och duktiga och det är en mysig stämning. Det är roligt att dansa och man får nya vänner som man kan träffa i fiket innan klasserna. Alla borde gå på dans!”


Hugo och Hugohugohugo

–”Vi har dansat Street för Juan i tre år fram till nu och det är alltid lika kul. Sköna lektioner med härlig stämning.”


susieSusie Sulocki-Kempe

–”Jag älskar att komma hit vare sig jag ska träna stepp eller repetera. Det är alltid lika trevlig stämning. Mysigt att sitta i cafeterian och få inspiration av alla som är här. Skolan har en hög standard och variation. Jag är glad att DansCompagniet finns.”


svensson1Christina

–”Jag har dansat Flamenco och Orientaliskt här sedan  skolan öppnade 1997. DansCompagniet har fantastiskt bra lärare och man får ett trevligt mottagande i reception och café. Det är härlig stämning både på lektionerna och utanför. Jag älskar kontrasterna mellan de mjuka rörelserna i den orientaliska dansen och de explosiva på flamencons lektioner. Det är också väldigt trevligt att träffa sina danskompisar i caféet innan klass. Jag tycker att allt är bra på DansCompagniet.”


orientaliskMonica

–”Jag har dansat på DansCompagniet sedan starten 1997. Det började med att jag såg en annons om orientalisk dans och på den vägen är det. Jag har genom lektionerna fått så mycket mer kroppsmedvetenhet och på ett mjukt men bestämt sätt förts vidare och utvecklats. Dansen ger mig utlopp för mitt behov av att röra på mig och den ger mig styrka, energi och glädje. Lärarna och personalen här är varma, proffsiga och jag har alltid känt mig välkommen. Att ta en kopp kaffe i cafeterian och prata med andra ger också det där lilla extra. Jag hoppas att jag kan dansa många år till.”