Date:juni 23, 2014

Amanda Spångberg

Jazz & Show, Let’s Entertainbuttontillbakatilllärare
Min undervisning:

Lektionerna ska vara roliga och givande både socialt och fysiskt. Jag vill utmana mina elever till att överraska sig själva, hela tiden våga mer och stärka självförtroendet.
Musiken är en blandning av radiohits och gamla godingar.
Älskar du att dansa så har vi mycket gemensamt.

Hur det kom sig:

Mina första danssteg tog jag, som 5-åring, hemma i vardagsrummet med balkongdörren som spegel till afrikansk musik. Mitt genombrott kom när jag, på mellanstadiet, dansade och mimade till Björn Skifs ”Hooked on a feeling”, iförd pappas jeansskjorta och en fruktansvärt ful peruk. När jag var 13 år så började jag ta dansen på mer allvar och tog min första danslektion. Intresset tilltog och jag träffade nya kompisar som blev vänner för livet.
På gymnasiet gick jag estetiska programmet med inriktning teater och dans samt dansade på fritiden. Efter studenten 2008 flyttade jag till Värmland för att studera en 2-årig skådespeleriutbildning på Molkoms Folkhögskola som ledde till min film och teaterpedagogexamen. Under den perioden dansade jag i Karlstad på Dansstudion och ibland själv i dramasalen på skolan.
Dansen för mig har alltid inneburit att träffa nya härliga människor och en form av verklighetsflykt där man känner sig närvarande och levande. Att dansa är ett underbart sätt att få utlopp för och kunna uttrycka sina känslor.