Date:juni 22, 2014

Carita Stenman

Klassisk Balett,
B-Classbuttontillbakatilllärare
Min undervisning:

Dans är ett sätt att tolka musiken med kroppen, därför läggs stor tonvikt vid det musikaliska. För att få maximal variation i undervisningen, blandas gammalt och nytt material.
Det är viktigt att eleverna ses som individer och inte enbart som en grupp. Var och en ska få utveckla sina egna talanger och få hjälp med det som de vill bli bättre på. Målet är att eleverna ska känna glädje och välbefinnande i dansen. Vägen dit går via ett visst mått av självdisciplin, för dans är lika mycket mental som fysisk träning, men den konstnärliga aspekten är alltid viktigast.

Hur det kom sig:

Jag har alltid gillat musik, sång och dans. Första gången jag ”dansade” var jag 3 månader gammal. Pappa visslade en låt för mig och jag blev alldeles vild. I gymnasiet föll bitarna på plats och jag kände att det var dans jag ville hålla på med. Med tiden blev det Balettakademiens elevskola, Danshögskolans pedagoglinje och vidareutbildning i Europa, bl a för Susana Robledo.
Sedan min examen -86 har jag undervisat på olika dansskolor i Stockholm, bl a  KMG.
Jag arbetar även på Kungliga Operans kostymavdelning. En lärorik, spännande och inspirerande kombination.
Mina elever frågar mig ibland varför jag undervisar i två så olika dansstilar som balett och flamenco. Jag brukar svara att jag tycker
att de är de vackraste dansformerna.