Date:juni 28, 2014

Elvira Roos

Klassisk Balett, Fördjupad dansträningbuttontillbakatilllärare
Min undervisning:

På mina klasser kommer fokus att ligga på nyfikenhet, noggrannhet, utveckling och humor. Vi kommer ingenstans om vi inte har kul på vägen. Jag ser mig själv som ett verktyg som ger kunskap och inspiration.
Jag vill ge eleverna en bra dansteknisk grund, mycket inspiration och en stark tro på att kunna hitta sina egna uttryck. Jag vill uppmana dom att lära känna sin kropp och kunna använda sig av den, förlita sig på den, utvecklas och kunna leka med den. Allt detta ihop med musik och varandra.
Det jag har lärt mig känner jag mig tacksam över och vill sprida det vidare till andra danselever.

Hur det kom sig:

Jag är född och uppväxt i Stockholm. Jag har haft dansen som dröm och hobby sedan jag var liten. Det intresset utvecklades och jag började dansa på heltid när jag var 19. Sedan fortsatte studierna på Dansarutbildningen vid Dans- och Cirkushögskolan här i Stockholm.
Efter skolan har jag rest runt i världen och dansat olika stilar. Jag tycker om att lära mig nya stilar, ha olika dansjobb och träffa nya människor. Nyfikenheten är det som driver mig och det känns fantastiskt att få jobba och resa med det som jag tycker är allra roligast.
Jag tycker om att undervisa, då jag behöver verbalisera mig kring min kunskap och mitt intresse för att kunna föra vidare all kunskap jag har fått genom mina år som dansare. Allt är ett samspel.