Date:juli 02, 2016

Simen Åslund

simenåslund
Barndans, Klassisk balett, Jazz & Showbuttontillbakatilllärare
Min undervisning:

På mina klasser er det dansglädje som er fokuset. For meg er det viktig at du utforskar din kropp och hittar din stil som du tycker passar deg. Jag kommer at undervise i olika stilar och kommer at använda mycket variation i musiken. Noe teknisk jobbar jag också och kommer at utmana deg utan at det blir för svårt.

 

Hur det kom sig:

Min dansresa började på Årnes, en liten stad ungefär en time från Oslo i Norge, når jag var rund tio år. Der började jag med Line Dance och fick mycket varierat träning och lärt många olika stilar. Jag tävlade också, och har vunnet VM två gånger. Jag har också tränat lite pilates och vissa andra treningsformer.
Jag kände at dansen var det jag ville fortsätta prova lite mer, så jag gick på Audition till dansarlinjen på gymnasiet ”Lillestrøm videregående skole” Jag började dansa balett, jazz och modernt först när jag började på gymnasiet, men kände fort at det var detta jag villa göra. Och sen gick jag et yrkesförberedande i Oslo som heter Spin Off, och till slut har jag nu gått på balettakademien i Stockholm.