Date:december 18, 2018

Felicia Wendel

Klassisk Balett           buttontillbakatilllärare
Min undervisning:

På mina klasser kan man förvänta sig fördjupad kunskap inom den klassiska baletten och dess undervisningsmetoder samt anatomi. Den som har tagit klass för mig vet att jag ofta blir otroligt ”balettnördig” och blandar gärna in teori i mina klasser. Jag jobbar mycket med balettens disciplin men med glimten i ögat! Det som är viktigt för mig är att vi kan utvecklas tillsammans under lektionerna och att vi har kul!

Hur det kom sig:

Jag började dansa när jag var 4 år på Gundega Balett Skola i Karlstad (min hemort) och fastnade direkt för dansen. När jag var 10 år blev jag med i det klassiska balettkompaniet Gundega Baletten och började göra föreställningar runt om i Sverige och 4 år senare började jag undervisa på balettskolan. Jag hade då klasser i balett, karaktärsdans och jazzdans på schemat.
På gymnasiet började jag Estet-dans och mina danstimmar på dagarna kunde bli många. Efter gymnasiet kom jag in på yrkesdansareutbildningen på Iwanson International School of Contemporary Dance i München och gick där i ett år. Men jag kände väldigt starkt att jag saknade något i utbildningen så började hösten 2018 på Danshögskolan där jag studerar till ämneslärare i dans.
Jag har under mina år dansat huvudroller i baletter så som Odette i Svansjön och Clara, Sockerfen samt Snöflingordrottningen i Nötknäpparen.
Genom Gundega balettkompani har också dansat danser från La Bayadère och Le Corsaire.