Date:juni 16, 2014

Lisbeth Zachrisson-H

Klassisk Balett           buttontillbakatilllärare
Min undervisning:

För de minsta barnen blir det balett blandat med hopp, galopp och tuffare rytmiska steg. Tekniken smygs in.
Utstrålning och scennärvaro är lika viktigt som tekniken. Stämningen på klasserna är varm, glad och avspänd. Rörelseglädje är det viktigaste.

Hur det kom sig:

Jag började dansa i 10-års ålder och fick en huvudroll i uppvisningen vid slutet av terminen. Det fick mig att älska dansen. Atmosfären, spänningen, musiken och magin på en teaterscen.
Utbildat mig har jag gjort på Koreografiska institutet, Statens scenskola och därefter fortbildat mig för olika danspedagoger.
Arbetade som dansare, skådespelare och koreograf på de flesta av Stockholms teatrar samt på TV och film fram till -92. Efter detta har jag mest koreograferat och undervisat vid olika skolor.
På scen har jag arbetat med Hasse & Tage på Berns, Ingmar Bergman på Dramaten, medverkat i flera musikaluppsättningar på Oscarsteatern och Intiman samt producerat egna uppsättningar bl a  helaftonsbaletten ”It takes two to tango”.
Dansen har gett mig ett lyckligt, omväxlande, spännande och rikt liv. All den erfarenheten och glädjen vill jag förmedla till mina elever.