Date:juli 31, 2017

Lotta Palmstierna

Klassisk Balett
buttontillbakatilllärare
Min undervisning:

Mina lektioner avser att ge eleverna grunderna i klassisk balett och mitt mål är att de ska känna glädjen i att dansa och utvecklas. Det finns mycket kraft och uttrycksfullhet i våra kroppar och att dansa är att på ett glädjefullt sätt upptäcka vem man är tillsammans med andra. Att träna dans ger dessutom eleverna ökad kroppsmedvetenhet, styrka, koordination och smidighet. Min undervisning utgår från den klassiska balettens teknik men jag arbetar också mycket med improvisation och eget skapande. På Danscompagniet har vi även förmånen att ha levande musik på alla lektioner vilket sätter lyssnandets och dansens relation till musiken i fokus.

Hur det kom sig:

Jag började dansa ganska sent eftersom det inte fanns någon dans där jag växte upp. Det var fotboll, ishockey och hästar som gällde och jag var länge en hästtjej som alltid hängde i stallet. Så kom det ett nytt ämne i skolan, ”fria aktiviteter”, där vi fick prova på en mängd nya saker, bland annat jazzdans. Jag tog mina första danssteg 1982 och från den dagen började jag söka med ljus och lyckta efter en dansskola. Jag hittade dansgymnasiet i Uppsala dit jag sökte och kom in som en av de första kullarna 1985, och sedan dess har dansen alltid varit en del av mitt liv.
Efter dansgymnasiet gick jag Balettakademien i Stockholm (88–92) och sedan arbetade jag ett antal år som dansare, mest med modern dans. Under åren 96–98, vidareutbildade jag mig till danspedagog i ämnet klassisk balett vid Danshögskolan i Stockholm. Sedan -98 har jag undervisat klassisk balett vid ett flertal studieförbund och institutioner, bl.a Kulturama, Balettakademien samt Vallentuna Kulturskola.