Date:januari 05, 2019

Martin Lagos

Klassisk Balett, tåskola           buttontillbakatilllärare
Min undervisning:

I min undervisning går jag igenom noggrant och metodiskt grunderna i klassisk balett för att eleverna ska bygga upp styrka och stabilitet i sitt dansande. Jag vill att balett tekniken ska vara ett verktyg för eleverna att uttrycka sig med, inte ett hinder.
I mina lektioner har jag stor fokus på stång-arbete där jag går igenom systematiskt en rörelse efter den andra samtidigt som jag även kombinerar med floor barre övningar ute på golvet för ökad kroppskännedom.

Hur det kom sig:

Det var min mamma som ville att jag skulle börja dansa balett. Detta ledde till att jag sökte och blev antagen på Kungliga svenska balettskolan när jag var 10 år gammal. Men det dröjde inte länge förens jag själv fastnade för dansen. När min lärare (på KSB) visade mig en video på några ryska toppdansare, förstod jag hur vackert och atletiskt klassisk balett kan vara.
Efter mina studier på KSB åkte jag till Ryss-land för att studera på Statliga koreografiska akademin i Moskva. Med Koreografiska akademin har jag uppträtt på berömda Bolshoi teatern i diverse balettgalor och skolföreställningar samt turnerat i Grekland och China.
Från 2007-2016 var jag anställd på Estniska national operan i Tallinn, Estland. Med Estniska national operan har jag dansat i många klassiska och nutida verk samt turnerat i Finland, Lettland, Litauen, Vitryssland, Ryssland, Hong kong och Macau.
Jag har även gästat som solist med The Saint-Petersburg Theater Classical Ballet of Marina
Medvetskaya i Florida, USA.