Några röster om DansCompagniet

William Spetzspetzwilliam

–”Jag älskar Lis och hela gänget på DansCompagniet. I danssalen har jag kunnat stänga in mig för att dansa och sjunga och skriva och de har alltid välkomnat mig. De är varma, glada, trevliga och precis sådana människor som får en på bra humör vilken grå dag som helst.”


danny-saucedoDanny Saucedo

–”Att komma till DansCompagniet är som att komma hem. Det var här jag tog min första danslektion nånsin och det är hit jag går för att slipa mina steg. Det är en mysig familjär feeling och det uppskattar jag verkligen! Tack för alla år och alla nästkommande. Kram.”


Stefan Sauk


renniecarlRennie Mirro och Karl Dyall

–”Både jag och Karl har haft nöjet och glädjen att få husera i Monicas, Lis & Sandras fina danslokaler vid Fridhemsplan. Det är många produktioner som skapats och repeterats fram där. Att alltid bli bemött, oavsett hur repetitionerna gått, med deras entusiasm, värme och kunnande har genom åren varit ovärderligt! Vi är många inom svensk dans- & scenkost som har mycket att tacka dom för!! Stort grattis till 20-års jubileet! Nu hoppas vi på minst 20 år till!!!


Alcazar


olofssonfredrikFredrik Olofsson

–”Helst vill jag lägga alla mina repetitioner på DansCompagniet. Här är det hemtrevligt och en varm stämning. Ägarna löser alltid allting på bästa sätt. Eftersom många repeterar här träffar man också andra kollegor i branschen.”

Fredrik Olofsson. Dansare och koreograf. Har koreograferat flera öppnings- och mellanaktsnummer i Melodifestivalen, bl a  Grotescos ”Tingaling”. Synts i Eurovision som dansare bakom Ukrainas och Vitrysslands bidrag. Arbetat med Wallmans Salonger, After Dark och diverse TV-program. Koreograferar också shower för TallinkSilja.


matulessytineTine Matulessy

–”Jag repeterar alla mina produktioner på DansCompagniet. Här finns allt jag behöver, trevligt bemötande, proffsighet och värme. Mitt jobb involverar i princip alltid mer eller mindre kända människor och här kan jag jobba bakom stängda dörrar. Det betyder väldigt mycket med tanke på att repetitionstiden kan vara en känslig tid som man behöver gå igenom i lugn och ro. Personalen på skolan har alltid en stund till övers och får all som jobbar här att känna sig välkomna och hemmastadda.”

Tine Matulessy. Dansare, koreograf, regissör och projektledare. Har jobbat i branschen  över 30 år med TV-produktioner som Melodifestivalen, Allsång på Skansen och Körslaget. Har även arbetat med film, teater och musikaler t ex  West Side Story, Hair, Evita och Chicago. Är idag projektledare för After Dark.


marilottaMari Ryberger och Lotta Furebäck

–”DansCompagniet känns som vårt andra hem. Vi har tillbringat otaligt många dagar här och slås varje dag av det varma bemötandet och den familjära känslan man får när man går in genom dörrarna. Lis, Monica och Sandra är fantastiska på att engagera. Inte heller helt främmande på att tillmötesgå alla våra konstiga önskningar. Kan inte tänka oss ett bättre ställe att repetera på.”

Mari Ryberger har jobbat som dansare, musikalartist, sångerska och koreograf i över 20 år. Har sen 7 år tillbaka varit ansvarig för alla tävlande bidrag på Melodifestivalen och tagit dom vidare till Eurovision Song Contest. Är även en av medlemmarna i Three D.
Lotta Furebäck. Jobbat i branschen i många år som dansare, koreograf och producent. Har bl.a. ansvarat för Julgalan, Diggiloo, Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.